Naučnici
Naučnici
 
21.02.2014 u 16:22
Marks predvidio šta nas čeka u budućnosti
KOMENTARI
Karla Marksa ovih dana često pominju u SAD u političkim komentarima, pa je “Rolingstoun” sažeo sve ono što je ideolog komunizma predvidio da će se dešavati. Marksa je spominjao Raš Limbo, radijski voditelj i konzervativni politički komentator, koji je papu ...
17.02.2014 u 21:35
Oproštajno pismo Nikole Tesle
Poslednje pismo Nikole Tesle svojoj majci:
Majko, pri pomisli na tebe osjećam se nekako teško i turobno, ne znam kako, ali osjećam da nisi dobro. Volio bih da sam kraj tebe sada i da ti prinesem vode. Sve ove godine moje službe čovečanstvu nisu mi donele ništa do uvreda i poniženja.
13.01.2014 u 18:23
Deža vu, žame vu: Deset interesantnih fenomena našeg uma!
UM JE DIVNA STVAR
Često nauka ne može da opiše i objasni neke stvari vezane za njega... Slijedi lista 10 najinteresantnijih mentalnih fenomena.
11.01.2014 u 14:19
Stiže geomagnetska oluja: Prekrasna polarna svjetlost, ali i problemi s telekomunikacijama i strujom
SNIMLJENA EKSPLOZIJA NA SUNCU
To je najveća grupa sunčevih pjega koja se pojavila u posljednjih devet godina. Pjege su se još 1. januara ukazale na rubu Sunca koje se sporo vrti i sada su na sredini njegovog diska.
08.01.2014 u 18:43
Sunce je sve veće i veće!?
JESTE LI PRIMIJETILI?
Velika zapaljena kugla gasa na nebu u posljednje vrijeme se povećala, ali vi to vjerovatno niste primijetili jer se sve to dešava postepeno od prošlog jula.
08.01.2014 u 18:35
Stanice raka moguće je uništiti prije nego što stignu do zdravih organa?!
REVOLUCIONARNO OTKRIĆE
Oko 90 posto svih smrti od raka povezane su s metastazama, no sada smo otkrili nov način da se u krv uputi vojska bijelih krvnih stanica – ubica koje će izazvati apoptozu, odnosno programiranu smrt stanica raka aktivacijom endogenskog genskog programa njihovog samouništenja.
19.12.2013 u 14:57
Novootkrivenom asteroidu dali ime "Sarajevo"!
PRVI PUT U ISTORIJI DA NEKO NEBESKO TIJELO IMA VEZE S BIH
Grupa astronoma 'Le sagra' iz Španije dala je čast Astronomskom društvu Orion da imenuju novootkriveni asteroid, a mi smo se odlučili za ime 'Sarajevo', izjavio je danas u Sarajevu astronom Muhamed Muminović.
07.12.2013 u 13:00
Deset čudnih činjenica o Einsteinu
Nauka
Mislite da znate sve o Einsteinu? Da li ste znali da je duhom odsutni genije koji nam je podario teoriju relativiteta, kada je dolazio na svijet, imao tako veliku glavu da je njegova majka mislila da je deformisan? Ili da je imao dijete prije nego se oženio?
07.12.2013 u 12:56
Sedam neobičnih činjenica o Tesli
NAUKA
Nikolu Teslu su njegovi savremenici smatrali čudakom, a o životu legendarnog naučnika i dan-danas se ne zna mnogo. Predstavljamo vam sedam neobičnih činjenica o Tesli koje verovatno niste znali.
1

Najnovije

  • Marks predvidio šta nas čeka u budućnosti


  • Oproštajno pismo Nikole Tesle


  • Deža vu, žame vu: Deset interesantnih fenomena našeg uma!


  • Stiže geomagnetska oluja: Prekrasna polarna svjetlost, ali i problemi s telekomunikacijama i strujom


  • Sunce je sve veće i veće!?


Najčitanije

Komentarisano