Pad aviona u Rusiji: Pilot prije leta dao otkaz, poslušajte njegove zadnje riječi (VIDEO)
20.3.2016. u 11:00 | Komentari: 1
Pad aviona u Rusiji: Pilot prije leta dao otkaz, poslušajte njegove zadnje riječi (VIDEO)
Pad aviona u Rusiji

Na internetu je objavljena nova snimka pada Boeinga kompanije FlyDubai koja je izazvala burne rasprave u javnosti, jer navodno prikazuje da se ruski avion zapalio i prije nego što je udario u tlo kod zračne luke u Rostovu.
Snimku je objavi ruski Life News, ali dio stručnjaka tvrdi da su bliješteće svjetlo koje se vidi na snimci zapravo svjetla za slijetanje koja su bila uključena u trenutku tragedije.
 
Podsjetimo, u padu aviona poginulo je 55 putnika i sedmero članova posade. Među mrtvima je bilo i četvero djece, a uzroci pada još uvijek se istražuju.
 
 
 
U javnost je procurila i informacija da je pilot zrakoplova, Cipranin Aristos Sokratous ignorirao upozorenja o lošem vremenu i opasnim turbulencijama koja mu je slala kontrola leta iz Rostova na Donu.
 
Također, Sokratosu je to trebao biti posljednji let za FlyDubai jer je potpisao ugovor s Ryanairom, piše Index. Iza sebe je imao 5900 sati leta, dok je njegov kopilot, Španjolac Alejandro Alava, imao 5700 sati leta.
 
Na audiozapisu koji je navodno snimila kontrola leta, a koji su objavili ruski mediji, može se čuti posljednji razgovor pilota i kopilota s kontrolom leta. Kontrolor je nekoliko puta pita je li se vrijeme poboljšalo, a tokom razgovora se nije moglo naslutiti da nešto nije u redu ili da su pilot i kopilot uznemireni.
 
 
 
(goBiH.ba/Vijesti.ba)Komentari: 1
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano