Elmedin Kikanović za Radiosarajevo.ba: Uzeo sam je, legla mi je i pogodio sam
8.9.2015. u 14:11 | Komentari: 1
Elmedin Kikanović za Radiosarajevo.ba: Uzeo sam je, legla mi je i pogodio sam
Elmedin Kikanović

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Elmedin Kikanović bio je ključni čovjek u pobjedi Zmajeva nad Izraelom jučer. Sjajni centar nije imao svoj dan sve do pred kraj meča, a onda se sve otvorilo.
Pogodio je tricu za produžetak, a potom u posljednjoj sekundi, riješio i pitanje pobjednika rutinskim polaganjem na briljantnu asistenciju Alexa Renfroea.
 
''Predivan osjećaj, najdraži poeni u mojoj karijeri dosad. Gubili smo velikom razlikom, vratili se, pa smo opet gubili i opet se vratili. Na kraju smo nagrađeni za silan trud'', pričao je Kikanović za portal Radiosarajevo.ba.
 
A kako je izgledao taj nezaboravni show?
''Lopta je uz malo sreće došla do mene. Nisam razmišljao. Uzeo sam je, imao sam dobar osjećaj, legla mi je na ruku i pogodio sam. U produžetku mi je Alex Renfroe servirao loptu i meni je preostao lakši dio posla'', kazao je junak pobjede nad Izraelom.
 
Do kraja grupne faze očekuju nas još dva duela. Prvi i ključni je s Finskom. 
 
''Svakako da nam ova pobjeda znači i na polju samopouzdanja. Bili smo na rubu eliminacije, ali digli smo se i sad čekamo utakmicu s Finskom. Oni nam ne leže, porazili su nas na prošlom Eurobasketu. Bit će teško pred 4.000 njihovih navijača, ali ne bojimo se nikoga'', priznao je naš sagovornik koji je potom pričao o najvećim kvalitetama bh. tima.
 
''Naša najveća snaga je tim, naš borbeni duh, a i odbranu igramo sjajno. Kad ne branimo dobro, ide to jako teško. Nije lako vratiti se iz dvocifrenog zaostatka, ali dobro to nama ide'', zaključio je kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba.
 
 
(goBiH.ba/Radiosarajevo.ba)



Komentari: 1
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Miralem Pjanić: Nisam zaslužio crveni karton


  • Dominacija Jusufa Nurkića na otvaranju NBA sezone


  • Potvrđeno: Zmajevi protiv reprezentacije Španije 29. maja


  • Braća Nedim i Aid Kudra na suparničkim stranama u duelu Igmana i Klisa


  • Neumoljiva statistika Miralema Pjanića


Najčitanije

Komentarisano