Srbija savladala Njemačku u Berlinu
6.9.2015. u 19:45 | Komentari: 1
Srbija savladala Njemačku u Berlinu
Srbija savladala Njemačku u Berlinu

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je danas u Berlinu selekciju Njemačke u susretu drugog kola grupe B Eurobasketa. U dobroj i do kraja neizvjesnoj utakmici, Orlovi su slavili rezultatom 68:66.
Predvođeni Dirkom Nowitzkim, Nijemci su dosta dugo držali prednost nad svojim rivalom danas. Solidnih 7-8 poena viška držali su sve do kraja drugog perioda igre, ali onda su se Srbijanci uozbiljili i počeli pogađati.
 
Nije to bila kvalitetna šuterska predstava najboljih Orlova, promašili su skoro sve šuteve s distance, ali odlično je funkcionirao skok, posebno onaj ofanzivni pa je gost u ovom meču lagano preuzimao vodstvo i izgledao sve bolje.
 
Početkom posljednjeg perioda, Srbija dolazi do najveće prednosti, odlaze na +6. Ali, ubrzo se domaći tim vratio pokazavši da u kadru ima još nekoliko aduta.
 
Neizvjesna završnica
No, činilo se da samo uz raspoloženog veterana i nekoć najboljeg igrača NBA lige, Nijemci mogu podviga danas. 
 
Nowitzki se, ipak, nije razigrao. Ali njegov tim u egalu je bio do samog kraja. Počeli su pogađati Tibor Pleiss i hitri Dennis Schroder i domaćin je, mora se to reći, neočekivano ponovo bio u igri.
 
Heiko Schaffartzik je 23 sekunde prije kraja pogodio šut za tri poena izjednačivši rezultat, u tom trenutku bilo je 66:66. Srbija je dobila puno vrijeme za napad do kraja meča. Dva faula i 3.6 sekundi do kraja, Bejlica preuzima odgovornost i pogađa prekrasno za pobjedu, 68:66.
 
Bjelica je meč završio sa 12 poena uz po tri skoka i asistencije. U poraženom timu istakao se Nowitzki s učinkom od 15 poena, deset skokova i tri asistencije. 
 
(goBiH.ba/Radiosarajevo.ba)



Komentari: 1
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Miralem Pjanić: Nisam zaslužio crveni karton


  • Dominacija Jusufa Nurkića na otvaranju NBA sezone


  • Potvrđeno: Zmajevi protiv reprezentacije Španije 29. maja


  • Braća Nedim i Aid Kudra na suparničkim stranama u duelu Igmana i Klisa


  • Neumoljiva statistika Miralema Pjanića


Najčitanije

Komentarisano