Musa, Sikiraš, Čampara i društvo su evropski prvaci
16.8.2015. u 22:44 | Komentari: 0
Musa, Sikiraš, Čampara i društvo su evropski prvaci
EUROBASKET

Kadetski košarkaški reprezentativci naše zemlje postali su novi evropski prvaci i to nakon što su u finalu Eurobasketa slavili (85:83) protiv domaće reprezentacije Litvanije. Naši sjajno otvaraju utakmicu i u prvom periodu imaju prednost 22:11, ali do kraja četvrtine Litvanci se vraćaju i na odmor odlaze sa minus sedam, 26:19.
Litvanci se u drugoj četvrtini vraćaju na minus dva, 37:35, ali potom Musa, Sikiraš, Čampara i društvo uzimaju loptu u svoje ruke i donose našoj reprezentaciji prednost od plus 13 na poluvremenu, 50:37.
 
Domaća reprezentacija otvara drugi dio serijom 5:0, ali mi na drugoj strani postižemo sedam uzastopnih poena i dolazimo do prednosti od 15 poena. Litvanci se do kraja vraćaju i u zadnju četvrtinu se ulazi sa deset poena prednosti naše reprezentacije.
 
Nastavili su Litvanci sa povratkom u ovu utakmicu, pa su tako dvije minute do kraja utakmice stigli na minus dva, 81:79. Potom Musa pogađa trojku za pet razlike naše reprezentacije, a Velicka uzvraća na drugoj strani, te se u posljednjih minut vremena ulazi sa tri poena prednosti naše reprezentacije što smo i zadržali do samog kraja i slavili titulu evropskog prvaka.
 
Džanan Musa je ubacio 33 poena i dodao osam skokova i sedam asistencija, Sani Čampara je dodao 23 poena uz pet skokova i dvije asistencije dok je Emir Čerkezović susret završio sa deset poena i pet skokova. Njegoš Sikiraš je na kraju imao devet poena i sedam skokova. Na drugoj strani Velicka je ubacio 14, Vasiliuskas je dodao 12 dok je Uleckas ubaciio 11.
 
BiH-Litvanija 85:83 (26:19, 24:18, 19:22, 16:22)
 
(goBiH.ba/Vijesti.ba)
 
 



Komentari: 0
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Miralem Pjanić: Nisam zaslužio crveni karton


  • Dominacija Jusufa Nurkića na otvaranju NBA sezone


  • Potvrđeno: Zmajevi protiv reprezentacije Španije 29. maja


  • Braća Nedim i Aid Kudra na suparničkim stranama u duelu Igmana i Klisa


  • Neumoljiva statistika Miralema Pjanića


Najčitanije

Komentarisano