Jednostavne maske za lice od mrkve
14.8.2015. u 0:44 | Komentari: 0
Jednostavne maske za lice od mrkve
ZANIMLJIVOSTI

Sok od mrkve jako je koristan za njegu kože.
Maske za lice od mrkve :
 
Problemi s pjegama
Očistite 3 mrkve, sitno ih naribajte i iscijedite sok. Nježnim pokretima ujutro i navečer masirajte sokom od mrkve lice ako imate problema s pjegama, pišu Bakini savjeti.
 
Osjetljiva koža
Ako imate problema s osjetljivom kožom, dva puta tjedno nježno masirajte lice, na ovaj način hranite i osvježavate kožu. Korisno je za suhu i masnu kožu.
 
Maska za problematičnu kožu
 
Mrkvu sitno naribajte, kašicu nanesite na lice i vrat te prekrijte gazom. Pustite da djeluje 20 minuta te operite toplom vodom i nanesite hranjivu kremu. Maska odgovara svakom tipu kože, a posebno problematičnoj, jer je hrani i osvježava i čini elastičnom i glatkom.
 
Maske za sve tipove kože
 
1. Mrkvu ponovno sitno naribajte te pomiješajte s 2 žlice gustina i jednim jajem. Stavite smjesu na prethodno dobro očišćenu kožu u ravnomjernom sloju i ostavite 20 minuta. Prvo isperite toplom, zatim hladnom vodom. Masku možete često koristiti.
 
2. Potrebne su 2-3 svježe mrkve i 5 žličica meda. Mrkve skuhajte i propasirajte te u dobivenu smjesu dodajte med. Masku pustite da djeluje 15 minuta, isperite hladnom vodom.
 
3. Mrkvu sitno naribajte i pomiješajte s istučenim bjelanjkom i žlicom mlijeka u prahu. Nanesite na lice i ostavite 20 minuta i isperite toplom vodom.
 
Maska za suhu i umornu kožu
 
Dvije mrkve naribajte i dobro iscijedite. U sok dodajte polovicu žumanjka i pola žličice maslinovog ulja. Dobro izmiješajte i nanesite na očišćeno lice, izbjegavajte područje oko očiju. Ostavite da djeluje 15 minuta, isperite toplom vodom.
 
Umjesto upotrebe silnih kemijskih preparata koje nam nameće brz tempo života, odvojite malo vremena za sebe, opustite se i uživajte u tretmanima koje su koristile naše bake te svom licu priuštite poseban tretman i nostalgičan povratak u prošlost koji će nahraniti vaše lice, ali i dušu.
 
 
(goBiH.ba/Vijesti.ba)



Komentari: 0
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • U BiH raste svijest o prednostima pohrane matičnih ćelija


  • Ajla Macić: Hobi pretvorila u biznis


  • Prirodnim antibioticima pobijedite prehladu i upale


  • 5 korisnih saveta: kako produžiti rok trajanja baterije telefona i laptopa.


  • Neočekivani načini korišćenja omekšivača za veš u domaćinstvu.


Najčitanije

Komentarisano