"Mi nismo uzeli pušku u ruku, mi smo uzeli olovku"
22.7.2015. u 9:35 | Komentari: 1
"Mi nismo uzeli pušku u ruku, mi smo uzeli olovku"
MILORAD DODIK

BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je provođenje dogovora koji je prije četiri godine postignut sa tadašnjim visokim predstavnikom EU Ketrin Ešton o reformi pravosuđa u BiH cilj referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH.
"Ja nisam protiv kompromisa, ne odlučujem o tome da li će biti referendum, ali je odluka donesena. Ukoliko dođe do rješenja o kojima govorimo vratićemo se u Narodnu skupštinu i odlučićemo šta ćemo", rekao je Dodik.
 
Podsjetivši da je prije četiri godine sa Eštonovom postignut dogovor o reformi pravosuđa, Dodik je istakao da je ta izjava cilj referenduma.
 
"Postoji izjava koju smo potpisali, danas je ta izjava cilj referenduma. Mi tamo tražimo veoma jasno šta treba da se uradi", rekao je Dodik za RTS.
 
Napominjući da je referendum u svim državama moguć, Dodik ističe da stranci ne dozvoljavaju da Srpska ide na referendum kako narod ne bi shvatio da se time rješavaju stvari.
 
"Mi nismo uzeli pušku u ruku, mi smo uzeli olovku", rekao je Dodik, napominjući da Srpska ne traži ništa što joj ne pripada, niti nešto novo, da to nije akcija, nego reakcija.
 
On je napomenuo da je i određeni broj Srba u zajedničkim organima protiv referenduma, te istakao da BiH nema pravo na pravosuđe.
 
"Najpogubnija stvar kroz istoriju bili su Srbi podanici koji u pravilu prema stranicima rade ono što oni očekuju", rekao je Dodik i dodao da se zato protura priča da su stranci važni.
 
Dodik je rekao da Srpska treba da pokaže da se bori protiv izmjena Ustava BiH, te upozorio da u zajedničkim institucijama BiH pojedini Srbi pokazuju podaništvo.
 
"Ovdje se radi o Dejtonskom sporazumu i o tome hoćemo li mi dozvoliti da budemo skršeni ili ne", istakao je Dodik
 
On je istakao da u BiH ne može da vlada deset ambasadora, te da BiH može postojati samo na bazi unutrašnjeg konsenzusa.
 
 
(goBiH.ba/Srna)



Komentari: 1
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano