Prijavite se na FIT Coding Challenge i osvojite vrijedne nagrade
9.4.2015. u 10:51 | Komentari: 4
Prijavite se na FIT Coding Challenge i osvojite vrijedne nagrade
Mostar

Fakultet informacijskih tehnologija Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru već sedmu godinu zaredom organizuje takmičenje iz programiranja - FITCC (FIT Coding Challenge) sa ciljem okupljanja i promovisanja talentovanih srednjoškolaca i studenata koji posjeduju zavidna znanja u području razvoja savremenih aplikacija.
Kako bi se promovisao takmičarski duh i pozitivne ideje, FITCC će svoja vrata, kao i ranijih godina, otvoriti i studentima drugih fakulteta, te učenicima srednjih škola sa područja cijele BiH i susjednih država.Ovogodišnji FITCC sa sobom donosi značajne organizacijske novitete, te vrijedne nagrade za najuspješnije.
Svi prijavljeni takmičari (timovi) svoje ideje i implementacijske sposobnosti mogu iskazati kroz neke od sljedećih kategorija:
 
1. Game Challenge
2. Innovation Challenge
3. Programming Challenge
 
Prijavljeni takmičari, u jednoj od prve dvije kategorije, svoje ideje mogu implementirati sve do datuma određenih pravilima pojedinih kategorija, nakon čega su dužni finalne radove predati putem oficijelne stranice takmičenja.
 
U zavisnosti od broja i kvaliteta radova, stručni žiri sastavljen od predstavnika Fakulteta informacijskih tehnologija, sponzora i stručnjaka iz prakse, će za svaku kategoriju odabrati najbolje radove koji ulaze u finalni krug takmičenja i koji će biti prezentovani u prostorijama Fakulteta informacijskih tehnologija 05.06.2015. godine.
 
Za razliku od spomenutih, takmičari u posljednoj kategoriji će svoje znanje u oblasti programiranja demonstrirati na dan finala.
 
Organizacijski tim FITCC projekta je, kao i prethodnih godina, za sve zainteresovane organizovao besplatne kurseve iz oblasti programiranja igara koji se počinju intenzivno održavati u prostorijama Fakulteta informacijskih tehnologija.
 
Nakon sedam godina, FITCC je dostigao znatan uspjeh o kojem svjedoči bogata lista sponzora koju, prema do sada potvrđenim informacijama, sačinjavaju neke od najeminentnijih svjetskih i bosanskohercegovačkih IT kompanija, a to su: Microsoft, BH Telecom, Maestral Solutions, Authority Partners i mnogi drugi.
 
Pored izuzetno vrijednih nagrada, jedan od razloga za učešće svakako predstavlja činjenica da finalnom dijelu takmičenja prisustvuje i veliki broj poslodavaca, što predstavlja idealnu priliku za prezentovanje novih ideja i ostvarivanje poslovnog angažmana.
 
Više informacija o FITCC 2015, pravilima i načinu prijave može sepronaći na oficijelnoj stranici takmičenja http://cc.fit.ba.
 
Organizacioni tim takmičenja poziva sve zainteresovane da se prijave i budu budu dio jednog od najznačajnijih regionalnih studentskih takmičenja iz oblasti programiranja.
 
(goBiH.ba)



Komentari: 4
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano