Baždarević otkrio karte: Nova imena Šehić, Cocalić, Đurić, Štilić…
16.3.2015. u 7:56 | Komentari: 0
Baždarević otkrio karte: Nova imena Šehić, Cocalić, Đurić, Štilić…
Reprezentacija

Mehmed Baždarevioć, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine u ponedjeljak nešto poslije 11 sati u Kogresnoj sali hotela Evropa otkrit će karte i objaviti spisak igrača na koje će računati za predstojeće utakmice.
Selektor Zmajeva odlučio je da pozove veći broj igrača od njegovog prethodnika Safeta Sušića, jer nakon kvalifikacione utakmice za EP sa Andorom, koja se igra 28. marta, tri dana kasnije u Beču će na rasporedu je i prijateljski meč sa Austrijom, gdje Meša planira isprobati sve pozvane.
 
A ko će biti na spiku? Baždarević je kategorično odbijao govoriti o imenima i isti stav imao je prema svim novinarima. Pošteno!
 
No, pojedina imena procurila su u javnost nakon što su se klubovi u kojima nastupaju naši igrači na društvenim mrežama ili zvaničnim internet stranicama pohvalili da njihov dres nose reprezentativci BiH. I tako su indirektno otkrili Mešine karte…
 
Tako će od novih imena na spisku biti Edin Cocalić (Mechelen) i Milan Đurić (Cesena). Također, u odnosu na Papetov popis tu su još trojica igrača koji su svojevremeno nosili dres Zmajeva, ali u posljednje vrijeme redovno bi ostajali bez poziva. To su Ibrahim Šehić, Ervin Zukanović i Semir Štilić.
 
Veznjak Wisle poziv je dobio danas, što je potvrđeni i na službenoj stranici trofejnog poljskog kluba.
 
Još je neizvjesno ko će biti treći golman, odnosno ko će se pridružiti neprikosnovenom Asmiru Begoviću i povratniku Šehiću. Ratko Dujković, čuvar mreže Zrinjskog, koji je bio Sušićev izbor, vjerovatno će otpasti zbog godina, s obzirom na to da je Lugušić najavio da će u kadru biti samo golmani mlađi od 30 godina, a Dujković ne ispunjava ovaj uslov. Jedan od kandidata je Antonio Soldo, golman Širokog Brijega…
 
Baždarević će pozvati većinu onih igrača koji su bili standardni kod Sušića, a to su: Asmir Begović (Stoke), Emir Spahić (Bayer Leverkusen), Sead Kolašinac (Schalke), Ognjen Vranješ (Gaziantepspor), Ervin Zukanović (Chievo), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Mensur Mujdža (Freiburg), Toni Šunjić (Kuban Krasnodar), Sejad Salihović (Hoffenheim), Miralem Pjanić (Roma), Izet Hajrović (Werder), Haris Medunjanin (Deportivo), Senad Lulić (Lazio), Avdija Vršajević (Hajduk), Edin Višća (Istanbul BB), Muhamed Bešić (Everton), Tino Sušić (Hajduk), Vedad Ibišević (Stuttgart) i Edin Džeko (Manchester City).
 
Još je neizvjesno da li će u kadru biti Spahić koji ima privatnih problema, a konačan odgovor iz Leverkusena selektor bi trebao dobiti ujutro.
 
Od igrača iz domaćeg prvenstva najbliži pozivu su Gojko Cimirot, Goran Zakarić i Riad Bajić, a moguće je da Meša objavi i spisak “rezervi” na kojem bi bili Kenan Horić (Domžale) i Aidin Mahmutović (Plzen).
 
(goBiH.ba/S.Š./Faktor.ba)



Komentari: 0
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Miralem Pjanić: Nisam zaslužio crveni karton


  • Dominacija Jusufa Nurkića na otvaranju NBA sezone


  • Potvrđeno: Zmajevi protiv reprezentacije Španije 29. maja


  • Braća Nedim i Aid Kudra na suparničkim stranama u duelu Igmana i Klisa


  • Neumoljiva statistika Miralema Pjanića


Najčitanije

Komentarisano