VIDEO: RideOn naočale pretvorit će skijanje u pravu igru na stazi
10.3.2015. u 8:52 | Komentari: 3
VIDEO: RideOn naočale pretvorit će skijanje u pravu igru na stazi
Nauka i tehnologija

Proširena stvarnost: Ove futurističke naočale obogatit će skijanje nizom podataka, a uskoro bi ih mogli nositi svi. Tvrtka je već premašila ciljani iznos na Indiegogou
Kampanja za financiranje prvih skijaških naočala za 'proširenu stvarnost' na platformi za grupno financiranje Indiegogo traje od kraja ožujka i uskoro se bliži kraju s preko 100.000 skupljenih dolara. 
 
RideOn naočale nemaju svemirske ambicije, iako se aktiviraju pogledom prema gore, u nebo. Ne spajaju se na smartphone, frižider, TV, ne očitavaju molekularnu strukturu snijega, ali su svejedno cool opcija za pasionirane skijaše i gejmere svojim mogućnostima unutar Play, Interact i Navigate izbornika. 
 
Naočale vam tako omogućavaju praćenje označenih prijatelja na stazi, slanje poruka ako se razdvojite i projiciranja virtualnih vrata na stazi prilikom spuštanja te raznu metriku za natjecateljski raspoložene. 
Ipak, sigurnost je primarna pa pri detektiranju brzine i kretnje, naočale ulaze u standby i sve poruke i izazovi čekaju vas tek kada se zaustavite, a ako se izgubite, oglašavaju vaše koordinate.
 
Prototip je izrađen korištenjem Optiventove Clear-Vu tehnologije koja omogućava tri puta veću površinu prikaza od Google Glassa, opremljene su HD kamerom, gigabajtom memorije, microUSB, BT i audio konektorima, a trajnost baterije je 8 sati (24 u standbyju). Prve pošiljke očekuju se od rujna, a komercijalna cijena će im biti oko između 500 i 900 dolara.
 

 

(goBiH.ba)




Komentari: 3
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Otkrivamo karakteristike novog iPhone 11 mobilnog telefona


  • Produžite trajanje baterije na iPhoneu, riješite se aplikacija koje "puno troše"


  • CERIT organizovao višednevni seminar za profesore informatike u HNK


  • Revolucija u transportu: Iz Dubaija u Abu Dhabi za samo 12 minuta


  • Prodavači vam ovo nikada neće reci: Pokvario vam se TV pod garancijom, znate li šta možete tražiti?


Najčitanije

Komentarisano