Nastavak saradnje u oblasti obrazovanja
12.2.2015. u 19:00 | Komentari: 1
Nastavak saradnje u oblasti obrazovanja
Nansen dijalog centra Mostar

Zlatko Hadžiomerović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko – neretvanskog kantona i Elvir Đuliman, direktor Nansen dijalog centra Mostar potpisali su danas aneks Memoranduma o razumijevanju s ciljem nastavka saradnje u području obrazovanja.
 
“ NDC smo prepoznali kao partnere, kao organizaciju koja je iskazala spremnost raditi na snažnijem uspostavljanju tolerancije i razumijevanja između nastavnika, učenika i roditelja. Uz njihovu pomoć pokrenuto je više projekata u školama na suzbijanju diskriminacije i segregacije, te poštivanja različitosti u školama“, rekao je ministar Hadžiomerović, posebno istaknuvši pomoć NDC-a u pripremi dokumentacije za važne projekte iz kulture koje bi na području HNK finansirala Vlada Kraljevine Norveške.
 
Direktor Đuliman izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom, rekavši da će ovakav sporazum biti potpisan sa školama u Prozor – Rami, Mostaru i Stocu. Na taj način  osigurat će se edukacija nastavnog osoblja u školama s ciljem poboljšanja razumijevanja različitosti među učenicima.
 
 
(goBiH.ba)



Komentari: 1
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano