Ministar Hadžiomerović: Nastavak razgovora o saradnji u kulturi
9.2.2015. u 19:25 | Komentari: 2
Ministar Hadžiomerović: Nastavak razgovora o saradnji u kulturi
Zlatko Hadžiomerović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK

Zlatko Hadžiomerović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK sastao se s predstavnicima Međunarodne organizacije za tursku kulturu (Turksoy) i predstavnicima Yunus Emre Centra koji djeluje u BiH, te Tolgom Bermekom, konzulom Republike Turske u Mostaru.
Na sastanku, koji je nastavak ranije započetih razgovora, istaknuta je dobra saradnja između Ministarstva i Yunus Emre Centra u Sarajevu i Ankari, što je rezultovalo provođenjem brojnih kvalitetnih projekata koji su implementirani u HNK. Kao plod te saradnje navedeno je i bratimljenje, koje će se u narednom periodu ostvariti između više od 30 škola s područja Hercegovine i Istanbula.
 
Također, dogovoren je model buduće saradnje u oblasti kulture, a na poseban način saradnje kulturno-umjetničkih društava koja djeluju u HNK sa sličnim društvima u Turskoj.
 
Predstavnici Turksoya pozvali su ministra Hadžiomerovića na zajednički sastanak ministara kulture balkanskih i drugih evropskih zemalja s kojima ova organizacija sarađuje, a koji će se u proljeće ove godine održati u Turkmenistanu.
„Nadam se kako će Turksoy u narednim godinama izabrati jedan od BiH gradova za glavni grad turske kulture svijeta u toj godini. Želja nam je da to bude grad iz naše Hercegovine“, zaključio je ministar Hadžiomerović.
 
(goBiH.ba)



Komentari: 2
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano