Rukometni Zmajevi ostavili srce na terenu i savladali favorizirane Islanđane
8.6.2014. u 1:01 | Komentari: 1
Rukometni Zmajevi ostavili srce na terenu i savladali favorizirane Islanđane
BARAŽ ZA SP 2015. U KATARU

Rukometna reprezentacija BiH u prvom susretu baraža za Svjetsko prvenstvo 2015. u Kataru u Skenderiji je savladala selekciju Islanda 33:32. Prvi put poveli smo u 10. minuti pogotkom Nikole Prcea (5:4) i to s igračem manje. Pet minuta kasnije bilo je 8:6, a opet je pogodio Prce i to sa sedmerca.
U 17. minuti Vražalić je istrčao kontru i poveli smo 10:7. Pokazali smo tako gostima da i mi znamo istrčati kontra napad.
 
U 22. minuti Islanđani su poveli na 11:11, stigavši do toga serijom 4:0, a njihovu seriju prekinuo je golom Dejan Malinović.
 
Nakon ovoga uslijedila je nova serija gostiju, te su s igračem manje otišli na plus tri u 25. minuti.
 
Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 14:17 za goste, iako smo veći dio poluvremena im parirali. Uništile su nas tehničke greške, a to dokazuju i samo dvije odbrane gostujućeg golmana.
 
Nastavak je ponudio istu sliku, naši su pokušavali doći što prije do izjednačenja, ali Islanđani su igrali odlično. Ipak, u 50. minuti Vražalić je bacio Skenderiju u trans pogodivši za 29:29.
 
U 52. minuti Prce je svojim devetim golom, na majstorski način, lobom, doveo nas u vodstvo od 30:29.
 
U nastavku je Grahovac fenomenalno odbranio, a u našem napadu Burić pogađa za plus dva. To je bila odlična serija naših od 8:2.
 
U posljednje dvije minute vidjeli smo pravu dramu na terenu, a naši momci herojskom igrom, predvođeni fenomenalnim Nikolom Prceom, slavili su nad petoplasiranom selekcijom s posljednje evropske smotre.
 
Revanš susret bit će odigran 15. ovog mjeseca na Islandu, a sigurni smo da će i tamo naši momci ostaviti srce na terenu i učiniti nas ponosnim.
 
Najefikasniji igrač susreta bio je večeras izvanredni Nikola Prce s 11 pogodaka.
 
(goBiH.ba/Sport)



Komentari: 1
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Miralem Pjanić: Nisam zaslužio crveni karton


  • Dominacija Jusufa Nurkića na otvaranju NBA sezone


  • Potvrđeno: Zmajevi protiv reprezentacije Španije 29. maja


  • Braća Nedim i Aid Kudra na suparničkim stranama u duelu Igmana i Klisa


  • Neumoljiva statistika Miralema Pjanića


Najčitanije

Komentarisano