Bosić i Tadić nisu u stanju da vode srpski narod
31.3.2014. u 8:15 | Komentari: 1
Bosić i Tadić nisu u stanju da vode srpski narod
Staša Košarac

BANJALUKA - Član Glavnog odbora SNSD-a Staša Košarac ocijenio je da izjave čelnika SDS-a Mladena Bosića i Ognjena Tadića u vezi sa referendumom o samostalnosti Republike Srpske svjedoče da je riječ o "političkim avanturistima koji nisu u stanju da vode ...


... mjesnu zajednicu, a kamoli srpski narod i Republiku Srpsku".

"Mladen Bosić i Ognjen Tadić jesu i biće nasljednici Dragana Čavića, koji je kao čelnik SDS-a promovisao politiku dodvoravanja strancima i izdaje nacionalnih interesa. Riječ je o najgoroj mogućoj garnituri čelnika SDS-a, stranke čija je postdejtonska istorija prepuna beščašća, kriminala, korupcije, političkih ubistava i upropaštenih šansi da se osigura stabilna politička budućnost i samostalnost Republike Srpske", naveo je Košarac u pisanoj izjavi upućenoj medijima.

Košarac je naglasio da su "Čavić, Bosić i Tadić 2005. godine Republiku Srpsku doveli do samog političkog dna i trenutka kada je bila u opasnosti da izgubi policiju i postane prazna politička ljuštura kojoj ne bi bilo spasa".

"Pod pritiskom javnosti, ta crna trojka političke scene u Republici Srpskoj bila je prisiljena da preda vlast SNSD-u i Miloradu Dodiku, koji je jasnom nacionalnom politikom, promovišući pravo naroda na samoopredjeljenje, izvukao Republiku Srpsku iz blata i napravio od nje snažan međunarodni politički subjekt i Faktor bez kojeg se u BiH ne može donijeti ni jedna politička odluka", naglasio je Košarac, koji je i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

On je istakao da, zahvaljujući politici SNSD-a, danas u svijetu, i na Istoku i na Zapadu, postoji mnogo ozbiljnih političara i analitičara koji otvoreno tvrde da Republika Srpska ima pravo da samostalno odredi svoju političku budućnost.

"Za razliku od SDS-a, čiji su se čelnici bojali sopstvene sjenke i nisu smjeli da pomenu samostalnost Republike Srpske, SNSD je u potpunosti neutralisao negativan uticaj stranaca i OHR-a, promovisao mogućnost raspisivanja referenduma i donio zakon koji to omogućava. Istovremeno, prvi smo izdvojili novac za promociju takve politike u inostranstvu, za razliku od čelnika SDS-a, koji su takve ponude sa Zapada i sa Istoka smatrali nepristojnim, istovremeno trpajući narodne pare u sopstvene džepove", upozorio je Košarac.

On je naglasio da će SNSD i u budućnosti nastaviti da glasno i javno promoviše pravo Republike Srpske i srpskog naroda na samoopredjeljenje i samostalnost.

"Mi nikada nećemo otići u Sarajevo i reći da je to nemoguće, kako je to uradio Mladen Bosić. Nećemo reagovati na provokacije smišljene u inostranim političkim kuhinjama, čiji je promoter Ognjen Tadić. Nećemo voditi nikakvu avanturističku politiku, koja bi ugrozila interese srpskog naroda, ali ćemo i dalje, strpljivo i istrajno, svugdje u okruženju i svijetu tražiti prijatelje koji će podržavati naše pravo da sami odlučujemo o našoj budućnosti i budućnosti Republike Srpske", zaključio je Košarac.


(goBiH.ba/Srna)




Komentari: 1
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano