Bahrija Umihanić novi mandatar Vlade Tuzlanskog kantona
11.3.2014. u 8:36 | Komentari: 1
Bahrija Umihanić novi mandatar Vlade Tuzlanskog kantona
SKUŠTINA DONIJELA ODLUKU

Rukovodstvo Skupštine Tuzlanskog kantona je zvanično dalo i povjerilo mandat novom premijeru Vlade Tuzlanskog kantona profesoru sa Ekonomskog fakulteta u Tuzli Bahriji Umihaniću
Rukovodstvo Skupštine Tuzlanskog kantona je zvanično dalo i povjerilo mandat novom premijeru Vlade Tuzlanskog kantona profesoru sa Ekonomskog fakulteta u Tuzli Bahriji Umihaniću.
 
Predsjednik i zamjenici predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona Slađan Ilić, Muhamed Šadić i Zlatko Šimić danas su održali sjednicu na kojoj je u skladu sa Ustavom i Pravilnikom Skupštine Tuzlanskog kantona, te ranije ustanovljene principe i zahtjeve građana, donesena odluka da se kandidatu Bahriji Umihaniću daje mandat za premijera Vlade Tuzlanskog kantona - saopćeno je iz Skupštine Tuzlanskog kantona.
 
Navedeni kandidat predložen je i podržan od strane Kluba poslanika BPS-a, Kluba poslanika Narodne stranke radom za Boljitak, četiri samostalna poslanika Saliha Šabovića, Alije Azabagića, Zorana Jovanovića i Džemala Jukana, Kluba poslanika SDP-a, Kluba poslanika SBiH i Kluba poslanika HDZ-a, te uz zaključak da se Klub poslanika SDA ne protivi imenovanju navedenog kandidata, što čini široku podršku u Skupštini Tuzlanskog kantona.
 
Nakon davanja mandata navedenom kandidatu za premijera, mandatar je obavezan dostaviti prijedloge kandidata za ministre u Vladi Tuzlanskog kantona, najmanje deset dana prije održavanja sjednice Skupštine TK-a.
 
Nakon dostavljanja prijedloga kandidata za ministre u Vladi Tuzlanskog kantona, Skupština Tuzlanskog kantona će potvrditi imenovanje premijera i ministara, odnosno Vlade Tuzlanskog kantona.
 
(goBiH.ba/fena)



Komentari: 1
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano