Banja Luka: Tehničkom greškom aktivirana sirena za vazdušnu opasnost
18.2.2014. u 21:53 | Komentari: 1
Banja Luka: Tehničkom greškom aktivirana sirena za vazdušnu opasnost
BiH

BANJA LUKA - Banjalučke nadležne vlasti priznale su da se sirena za vazdušnu opasnost aktivirala u ponoć s 14. na 15. februar umjesto 15 . februara u podne, u koliko se svakog mjeseca provjerava ispravnost sistema obavještavanja i uzbunjivanja.
Alarmna stanica Obilićevo, u okviru redovne mjesečne provjere, aktivirala se u ponoć umjesto u 12 sati, što je izazvalo reakcije građana.
 
"Riječ je o alarmnoj stanici Obilićevo koja pripada još nezavršenom sistemu obavještavanja i uzbunjivanja stanovništva nizvodno od brane HE Bočac, a uzrok njenog aktiviranja je tehničke prirode", tvrde iz banjalučke Gradske uprave.
 
Inače, sistem u izgradnji, čiji je sastavni dio i ta alarmna stanica, sastoji se od 11 alarmnih stanica raspoređenih od HE Bočac do sela Kosjerovo u opštini Laktaši. Devet od tih 11 alarmnih stanica nalazi se na teritoriji Grada Banja Luka, a sam Grad Banja Luka ima svoj sistem od trenutno pet alarmnih stanica, s tendencijom proširenja za još dvije stanice u ovoj godini.
 
Odsjek za civilnu zaštitu Grada Banja Luka je planirao, osim proširenja svog sistema obavještavanja i uzbunjivanja, integraciju ova dva sistema kako bi se dobio kompletniji i funkcionalniji sistem koji bi u bliskoj budućnosti pokrio kompletnu teritoriju grada.
 
Za sada su ova dva sistema odvojeni i nemaju uticaja jedan na drugi.
 
U Odsjeku navode i da sistemi za obavještavanje i uzbunjivanje Grada Banja Luka i HE Bočac "spadaju među najsavremenije sisteme". 
 
(goBiH.ba/Fena)



Komentari: 1
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano