Bio sam beskućnik koji se redovno opijao!
18.1.2014. u 15:15 | Komentari: 1
Bio sam beskućnik koji se redovno opijao!
HALIT ERGENÇ

Turski glumac, zvijezda "Sulejmana Veličanstvenog" priča o svom odrastanju i teškim životnim trenucima.
Omiljeni bradonja s malih ekrana, Sulejman Veličanstveni, vratio se u program RTL-a. Stariji, ozbiljniji i s više sijedih u bradi koje mu šminkerice na setu svakodnevno ugrađuju, no i dalje jednako šarmantan, Halit Ergenç, koji igra najvećeg turskog vladara u povijesti, i dalje je najpopularniji glumac u svojoj zemlji. A koliko je Halit uživljen u ulogu koju igra, najbolje dokazuje to što broj vlastite majke u mobitelu ima spremljen pod “Majka sultanija”.
 
Unatoč popularnosti i bogatstvu koje je stekao ulogom u seriji “Sulejman Veličanstveni” 43-godišnji Halit ostao je s objema nogama čvrsto na zemlji. Turski novinari hvale ga kao osobu koja će sa svim obožavateljima razgovarati i rado se fotografirati, a ne voli nositi ni sunčane naočale da bi se barem nakratko zaštitio od znatiželjnih pogleda jer, kaže, naočale su nešto što ga razdvaja od stvarnog svijeta.
 
Život podređen sestri
 
Halit Ergenç nije imao bajkovito djetinjstvo. Obilježila ga je njegova mlađa sestra Azad, koja je rođena s mentalnim poteškoćama pa su njegovi roditelji bili usmjereni na brigu oko nje. Kako je Halit rekao u jednom intervjuu, njegova majka gotovo nikada nije izlazila iz kuće jer je stalno morala biti uz sestru.
 
– Moji su se roditelji rastali kada sam išao u osnovnu školu, a i prije razvoda situacija među njima bila je napeta. Otac je nakon toga povremeno dolazio doma, a u meni se već tada javila neka potreba za bijegom. Dok je moja majka mislila da se okolo vozam na biciklu, ja sam bježao u kuću svoje druge sestre Florye – priča.
 
Halit je upisao studij brodogradnje, ali je već na drugoj godini shvatio da je umjetnost njegov životni poziv pa se odlučio okušati u glumi i glazbi. Tijekom studiranja radio je kao programer ne bi li zaradio za džeparac.
 
A uz glazbu i glumu, Halit je počeo držati i satove plesa.
 
– Kada gledate moj život, čini se kao da je svaki period u njemu živjela neka druga osoba. Prodavao sam ulaznice, nosio kostim robota i plesao na festivalima... – priča Halit. Neko je vrijeme živio u Americi, gdje je gledao sve poznate mjuzikle jer je bio uvjeren da će i njegova karijera krenuti tim putem.
 
– Dok sam bio u SAD-u, čitao sam neku knjigu o glumi u kojoj je na prvoj stranici pisalo “Sjedeći doma, nitko vas neće zamijetiti”. Pomislio sam: “Svugdje isti problemi”. Čekao sam ulogu u mjuziklu “Jadnici” i dva dana spavao na otvorenom dok mi nisu rekli “Shvati već jednom, mi te ne želimo”. Tada sam shvatio da ovaj posao ovisi samo o tome koliko ga dobro radiš – prisjeća se Halit. U tim trenucima pomislio je odustati od glume i posvetiti se kuharstvu, ali je dobio ponudu da glumi u dječjem kazalištu.
 
– Bio sam “švorc” i trebao mi je novac, a bilo mi je tragično da igram u dječjem kazalištu. Dok smo radili predstavu “Kralj lavova”, često sam bio pijan na pozornici. Moja je situacija bila očajna – prepričava Halit. A onda je stigla ponuda iz Turske.
 
Blagoslov Istanbula
 
– Trebali smo raditi tursku adaptaciju “West Side Story”. Kada sam došao u Istanbul, javili su da je projekt otkazan i rekli mi da imaju spremnu moju povratnu kartu za SAD, ali sam im poručio da kartu zadrže za sebe. Pogledao sam u Bospor i osjetio blagoslov Istanbula i više mi nije palo na pamet da ga napustim – priča glumac. A nakon te odluke sve je krenulo uzlaznom putanjom. Dobivao je uloge u reklamama, pa zatim u serijama i onda je uslijedila “1001 noć”. Na setu te serije upoznao je svoju današnju suprugu Bergüzar Korel, a osim ljubavi, dogodila mu se i slava. Zahvaljujući svojim očaravajućim plavim očima postao je miljenik žena, a filmski kritičari su ga počeli redovito hvaliti. Ulogom u “Sulejmanu” samo se još više ugnijezdio na mjestu najtraženijeg i najskupljeg turskog glumca.
 
No kako slava uvijek ima dvije medalje, i Halit je osjetio njenu gorku stranu. Mediji su ga povezivali u ljubavnom kontekstu sa svakom kolegicom, a navodno je situacija s Meryem Uzerli koja je igrala prvu Hurem bila toliko alarmantna da je i Bergüzar dolazila na set s  ljubomornim ispadima. Istina ili ne, to samo oni znaju, no Halitova priča definitivno može poslužiti kao scenarij za novu tursku sapunicu.
 
(goBiH.ba/VECERNJI.HR)



Komentari: 1
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • U BiH raste svijest o prednostima pohrane matičnih ćelija


  • Ajla Macić: Hobi pretvorila u biznis


  • Prirodnim antibioticima pobijedite prehladu i upale


  • 5 korisnih saveta: kako produžiti rok trajanja baterije telefona i laptopa.


  • Neočekivani načini korišćenja omekšivača za veš u domaćinstvu.


Najčitanije

Komentarisano