Denis iz Sarajeva treba pomoć svih nas: Ujedinimo se!
13.1.2014. u 19:48 | Komentari: 1
Denis iz Sarajeva treba pomoć svih nas: Ujedinimo se!
HUMANITARNE AKCIJE

Četrnaestogodišnji Denis Barta greškom ljekara ostao je slijep po rođenju. Uprkos tome, dječak koji boluje od autizma i epilepsije, sa samo tri godine naučio je svirati klavir, a danas piše tekstove i pjeva. Međutim, njegovo zdravstevno stanje se iz dana u dan pogoršava, roditelji žele da ga odvedu na kliniku u Italiju, ali nemaju novca te mole sve dobre ljude koji su u mogućnosti da im pomognu.
Denis je 03. januara vodio bitku za život. Od silnih napada epilepsije mu je odstranjena žuč, a naredna operacija bi se trebala obaviti u Italiji, no nažalost, roditelji zbog nedostatka novčanih sredstava nisu u mogućnosti to uraditi, a potrebno je oko 10.000 KM. Tamo bi mu prvo bila urađena dijagnostika, pa onda zaustavljanje žarišta odakle potiču svi ti napadi. Njegova majka još uvijek hoda po lokalima sa njegovim DVD izdanjem na kojem se nalaze pjesme koje je snimio.
 
 
Denis je rođen u Italiji u šestom mjesecu i imao je samo 520 grama. Po rođenju imao je operaciju srca, a nakon toga je oslijepio i uprkos tome što je imao nekoliko operacija, ljekari nisu uspjeli da mu vrate vid. Autistični dječak obolio je i od epilepsije, ali bolesti ga nisu spriječile da se bavi onim što najviše voli - muzikom. Čak je bio i počasni gost na koncertu velikog talijanskog umjetnika Andree Bocellija.
 
Već dvije godine se Denis bori i sa epilepsijom, za koju postoji laserski tretman u Italiji, ali nedostaje značajna količina novca. Produžen je rok za uplatu, prvo za dijagnostiku, pa onda operaciju. Trenutni krajnji rok do kojega su produžili je april 2014 iz razloga što roditelji nisu uspjeli skupiti potrebni iznos. Denis je s ocem i Đanijem Hotom nedavno uradio DVD koji je nazvan ``Muzika je moje svjetlo``, s ciljem da skrenu pažnju javnosti na djecu s umanjenim sposobnostima i pokažu da i oni posjeduju izvanredne talente.
 
DVD Denisovi roditelji prodaju po cijeni od 10 KM i nadaju se da će na taj način sakupiti novac za liječenje sina. Svi koji žele pomoći Denisu mogu pozvati njegove roditelje na broj 064/ 409 - 0794, a oni će dostaviti DVD.
 
Također, dobri ljudi mogu pomoći uplatom na: ProCredit Banka Denis Barta Broj klijenta : A-47760 Broj računa: 194-101-47760001-54
 
(goBiH.ba/ekskluziva.ba)Komentari: 1
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano