Kad Bosanac savjetuje sina: Ako treba kome j...t m...r, ja ću sa tribina! Ti igraj!
8.1.2014. u 20:09 | Komentari: 1
Kad Bosanac savjetuje sina: Ako treba kome j...t m...r, ja ću sa tribina! Ti igraj!
VIDEO/ NASMIJTE SE UZ INSERT IZ FILMA 'ČEFURI RAUS'

Uoči premijere slovenko-bosanskog kino hita 'Čefuri raus' reditelja Gorana Vojnovića, rađenog u koprodukciji filmske kuće Arsmedia iz Ljubljane i DEPO produkcije iz Sarajeva, DEPO Portal donosi insert iz filma - scenu sa Emirom Hadžihafizbegović, koji s pojavljuje u ulozi oca, i Benjaminom Krnetićem, koji u filma igra sina.
Uoči sutrašnje premijere slovenko-bosanskog kino hita 'Čefuri raus' reditelja Gorana Vojnovića, rađenog u koprodukciji filmske kuće Arsmedia iz Ljubljane i DEPO produkcije iz Sarajeva, DEPO Portal premijerno za svoje čitaoce donosi insert iz filma - scenu sa Emirom Hadžihafizbegović, koji s pojavljuje u ulozi oca, i Benjaminom Krnetićem, koji u filma igra sina.
 
Pogledajte kako revnosni otac savjetuje sina pred odlučujući košarkaški meč...
 
 
Film "Čefuri raus" je životna tragi-komična priča o jednom sedamnaestogodišnjaku koji trenira košarku i krči put ka uspjehu, ali ga kriza pubertetskih godina odvodi u drugom smjeru i umjesto sportom počinje se baviti "glupostima". Tu dolazi do konflikta između oca i sina, jer se otac ne miri lako sa golemim trudom koji je uložio u sportski uspjeh svoga potomka. No, u pozadini ove priče otkriva se teška strana života bosanskih doseljenika u Sloveniju i kruti odnos tamošnjih stanovnika prema "Čefurima s juga".
 
Ova filmska priča nastala je na osnovu istoimenog romana, napisanog 2008. godine, a u kome se Vojnović bavi pitanjem identiteta 'drugih' i 'drugačijih' unutar većinske slovenske zajednice. Zbog svoje angažiranosti, roman je uskovitlao strasti u Sloveniji i podijelio tamošnju političku javnost, pa čak doveo i do policijske istrage.
 
Koscenarista filma je proslavljeni bh. pisac Abdulah Sidran, a uz slovenske glumce Benjamina Krnetića, Jerneja Kogovšeka i Dinu Hajderovića. glavne uloge tumače Emir Hadžihafizbegović i Mediha Musliović, dok se u epizodnim ulogama pojavljuju Milan Pavlović, Moamer Kasumović i Igor Skvarica.
 
 
(goBiH.ba/DEPO PORTAL)



Komentari: 1
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • U BiH raste svijest o prednostima pohrane matičnih ćelija


  • Ajla Macić: Hobi pretvorila u biznis


  • Prirodnim antibioticima pobijedite prehladu i upale


  • 5 korisnih saveta: kako produžiti rok trajanja baterije telefona i laptopa.


  • Neočekivani načini korišćenja omekšivača za veš u domaćinstvu.


Najčitanije

Komentarisano