Ibišević, Džeko i Pjanić zatresli mrežu Litvanije, BiH pobijedila s velikih 3:0!
16.10.2012. u 22:34 | Komentari: 1
Ibišević, Džeko i Pjanić zatresli mrežu Litvanije, BiH pobijedila s velikih 3:0!
VIDEO/ VELIČANSTVENA POBJEDA ZMAJEVA U ZENICI

Večeras u 20 sati na stadionu Bilino polje u Zenici počeo je susret BiH-Litvanija, a u 29. minuti prvi pogodak za Zmajeve postiže sjajni Vedad Ibišević, a do kraja prvog dijela utakmice golove za naš tim postižu Džeko i Pjanić! Ubjedljivom pobjedom od 3:0 naš tim dospio je na prvo mjesto tabele G grupe...

 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon prvih 45 minuta meča četvrtog kola G-grupe kvalifikacija za SP  protiv Litvanije u Zenici vodi sa 3:0.
 
Golove su postigli Vedad Ibišević (28.), Edin Džeko (35.) i Miralem Pjanić (41.).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tokom cijele utakmice izabranici Safeta Sušića diktirali su tempo i stvarali prilike te na kraju došli do ubjedljive pobjede. Litvanci su odolijevali napadima nešto manje od pola sata, nakon čega je BiH s tri gola uspjela praktično osigurati pobjedu.
 
Jedan od najzaslužnijih za golove bio je Miralem Pjanić koji je fantastično asistirao Ibiševiću i Džeki, a nakon toga se upisao u strijelce.
 
Golijadu je najavio Misimović koji je u 27. minuti ozbiljno zaprijetio šutem s ivice šesnaesterca tik iznad gola. Samo minutu kasnije Pjanić je odlično proigrao Ibiševića, koji je sa deset metara snažnim udarcem pod prečku doveo BiH u vodstvo.
 
Minutu kasnije Pjanić je ponovo napravio majstoriju i proigrao Ibiševića, ali napadač Stuttgarta ovaj put nije uspio iskontrolirati loptu. Ipak, BiH je u 35. minuti došla do drugog gola. Pjanić je ponovo bio u ulozi asistenta, a gol je postigao Edin Džeko, kojem je ovo bio 26. pogodak u dresu bh. reprezentacije.
 
Džeko se revanširao Pjaniću za asistenciju u 41. minuti, kada ga je preciznim centaršutem pronašao u srcu šesnaesterca, a mladi veznjak Rome je sa desetak metara savladao golmana Litvanije za 3:0.
 
Drugo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri, bez većih prilika, te do kraja nije bilo promjene rezultata.
 
Susret na stadionu "Bilino polje" sudio je Čeh Miroslav Zelinka.
 
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić u večerašnjem meču kvalifikacija za SP protiv Litvanije u Zenici na teren je izveo sljedeće igrače
 
Begović, Mujdža, Spahić, Vrašnješ, Salihović, Lulić, Pjanić, Zahirović, Misimović, Džeko, Ibišević.
 
Litvanija: Karčemarskas, Šemberas, Radavičius, Kijanskas, Labukas, Klimavičius, Panka, Novikovas, Borovskij, Stankevičius, Žaliukas.
 
Trećom pobjedom u kvalifikacijama BiH će okončati ovu godinu na prvom mjestu u grupi sa 10 bodova.
 
Naredni kvalifikacijski meč bh. nogometaši igraju 22. marta 2013. kada dočekuju Grčku.
 
(goBiH.ba)

 




Komentari: 1
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Miralem Pjanić: Nisam zaslužio crveni karton


  • Dominacija Jusufa Nurkića na otvaranju NBA sezone


  • Potvrđeno: Zmajevi protiv reprezentacije Španije 29. maja


  • Braća Nedim i Aid Kudra na suparničkim stranama u duelu Igmana i Klisa


  • Neumoljiva statistika Miralema Pjanića


Najčitanije

Komentarisano