Ministar Hadžiomerović s roditeljima o problemu grijanja u srednjoj školi u Konjicu
16.11.2013. u 11:20 | Komentari: 2
Ministar Hadžiomerović s roditeljima o problemu grijanja u srednjoj školi u Konjicu
Hercegovačko-neretvanski kanton

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Zlatko Hadžiomerović sastao se jučer s predstavnicima Vijeća roditelja, školskog odbora, roditeljima i zamjenikom direktora Srednje škole iz Konjica u svezi s problemom grijanja ove škole koju pohađa 1.415 učenika.
Predstavnici roditelja konjičkih srednjoškolaca informisali su ministra Hadžiomerovića kako djeca u Srednjoj školi Konjic nemaju grijanje, što smatraju stanjem elementarne nepogode, jer djeca nastavu pohađaju u gotovo nemogućim uslovima koristeći deke i pokrivače. Također, rekli su kako su o ovom problemu razgovarali i s načelnikom Općine Konjic.
 
Ministar Hadžiomerović roditeljima je predstavio aktivnosti koje je do sada preduzeo u rješavanju ovoga problema, uz napomenu da su Ministarstvo i Vlada HNK izvršili sve zakonom predviđene obaveze prema Srednjoj školi u Konjicu. U konstruktivnom razgovoru s roditeljima, ministar Hadžiomerović je, uz koordinaciju s ostalim članovima Vlade HNK i predstavnicima Općine Konjic, obećao roditeljima kako će preduzeti potrebne korake kako bi škola u Konjicu, u što kraćem roku, dobila grijanje.
 
„Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK nije nadležno utvrđivati tko je kriv za ovaj propust, ali razumijemo zabrinutost roditelja i učiniti ćemo sve da ova djeca čim prije dobiju grijanje. Nedopustivo je da se djeca smrzavaju u učionicama ako smo mi osigurali novac za nabavku energenata. Kao resorni ministar u najkraćem roku upoznat ću članove Vlade s ovim problemom i ponudit ću prijedlog za efikasno rješavanje ove situacije“, naveo je ministar Hadžiomerović.
 
Predstavnici Vijeća roditelja obavezali su se da će nabaviti sve potrebne saglasnosti iz škole i Općine Konjic, kao i ponude od ovlaštenih dobavljača kako bi se kupio novi kotao za grijanje u školi. S druge strane, ministar Hadžiomerović rekao je kako će zatražiti saglasnost Vlade za preraspodjelu određenog iznosa iz Budžeta HNK, kako bi zajedno s Općinom Konjic, osigurali sredstva za osiguranje samostalnog grijanja za Srednju školu u Konjicu.
 
 
 
 
 
(goBiH.ba)



Komentari: 2
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano