Ovo što ima u Bosni se ne može riječima opisati, to morate sami doživjeti
17.10.2013. u 19:58 | Komentari: 1
Ovo što ima u Bosni se ne može riječima opisati, to morate sami doživjeti
SERGEJ BARBAREZ

Legendarni kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez dao je opsežan intervju za Fifa.com. Nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, Bosna i Hercegovina je postala hit u svijetu, a nekadašnji kapiten Zmajeva Sergej Barbarez pokušao je ...
...  pojasniti koliko ovaj uspjeh znači svim Bosancima i Hercegovcima. “Ovo što se sada dešava, duboko utiče na sve bh. građane. Činjenica da smo izborili plasman u Brazil za nas nema cijenu. Posebno nakon što smo dva puta za redom ispali u baražu”, priča Barba. 
 
“Fudbal je pokazao našoj zemlji šta se sve može napraviti. Ovo morate doživjeti, jer nema riječi s kojima bi se to moglo opisati”. Barbarez je za reprezentaciju BiH odigrao 47 utakmica, u kojima je postigao 17 golova i dan danas važi za jednog od najboljih bh. reprezentativaca. “Uspjeh reprezentacije je ono s čim se Bosanci ponose. Bilo je veoma emotivno vidjeti da moji nasljednici u reprezentaciji idu u Brazil. Nisam mogao sjedeći gledati utakmicu u Litvaniji. Bio sam previše nervozan”, priznaje Barbarez. “Dva puta smo uzastopno ispadali u baražu. To je bilo nevjerovatno bolno. Sada smo momci pokazali svima koliko mogu”. Nakon pobjede u Litvaniji, selektor BiH Safet Sušić je izjavio kako želi u Brazilu odigrati barem sedam utakmica. Barbarez smatra da se Pape nije šalio: “Ne znam da li se šalio, ali njegov izraz lica izgledao mi je prilično ozbiljno”, zaključio je ovaj Mostarac.
 
 
(goBiH.ba/Sport)



Komentari: 1
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Miralem Pjanić: Nisam zaslužio crveni karton


  • Dominacija Jusufa Nurkića na otvaranju NBA sezone


  • Potvrđeno: Zmajevi protiv reprezentacije Španije 29. maja


  • Braća Nedim i Aid Kudra na suparničkim stranama u duelu Igmana i Klisa


  • Neumoljiva statistika Miralema Pjanića


Najčitanije

Komentarisano