Novi iPad kad i Nokia tablet?
11.10.2013. u 14:43 | Komentari: 5
Novi iPad kad i Nokia tablet?
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Nokia serijom fotografija u pijesku, na vodi i na nebu već neko vrijeme najavljuje svoj događaj u Abu Dabiju, a sada se šuška da će istog dana i Apple predstaviti svoje nove iPade.
Portali AllThingsD i The Loop prenijeli su vijest da će Apple održati svoj događaj na kojem će predstaviti iPad 5 i iPad mini 2 istog dana kada će Nokija svoj fablet Lumia 1520 i prvi Nokia tablet, zasnovan na Windows 8.1 platformi.
 
Vjerujemo da izbor datuma nije nimalo slučajan, jer su potencijalni kupci tableta odlično reagovali na šuškanja o Nokia-Windows tabletu, koji može da bude sve, samo ne promašaj. Sa Windowsom 8.1, koji donosi značajna unapređenja tog sistema Nokia ima odličnu šansu da se "protegne" na tablet tržištu, a Apple nikako ne želi da do toga dođe. Udio iPada na tržištu tableta pada već duže od šest mjeseci, a razlog su kako odlični Anroid, tako I sve više sjajnih Windows tableta.
 
Vjerujemo da je Apple izborom istog datuma za premijeru iPada makar djelimično želio da se "osveti" Nokiji za sve prozivke na račun novog iPhona i druga "cimanja" na društvenim mrežama :)
Inače, očekuju se iPad 5 u tri boje (crnoj, sivoj i zlatnoj), fizički manje veličine nego iPad 4, ali sa Retina displejom iste dijagonale. Novi tablet bi trebalo da ima A7X čip i čitač otiska prsta. Pored A7 čipa i čitača otiska prsta, novi iPad mini 2 trebalo bi da ima A7 čip, unaprijeđene karakteristike i eventualno i Retina displej.
 
Apple je već brendirao zgradu u kojoj će konferencija (najvjerovatnije) biti održana, pa se spremite za VELIKE novosti s dva kraja svijeta 22. oktobra. Budite uz MobIT, prvi ćemo donijeti sve detalje, kao i uvijek!
 
(goBiH.ba)



Komentari: 5
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Otkrivamo karakteristike novog iPhone 11 mobilnog telefona


  • Produžite trajanje baterije na iPhoneu, riješite se aplikacija koje "puno troše"


  • CERIT organizovao višednevni seminar za profesore informatike u HNK


  • Revolucija u transportu: Iz Dubaija u Abu Dhabi za samo 12 minuta


  • Prodavači vam ovo nikada neće reci: Pokvario vam se TV pod garancijom, znate li šta možete tražiti?


Najčitanije

Komentarisano