Važna informacija nosiocima domaćinstva koji iz dijaspore putuju u BiH na popis
7.10.2013. u 22:55 | Komentari: 1
Važna informacija nosiocima domaćinstva koji iz dijaspore putuju u BiH na popis
Popis stanovništva u BiH

Nakon dva dana popisa već je izvjesno da su neki građani BiH koji privremeno borave u dijaspori naveli pogrešan orgovor na pitanje broj 1.
Naime, ako ste nosilac domaćinstva, koji je iz dijaspore došao da popiše sebe i ostale članove domaćinstva, morate odgovoriti da ste u BiH stalno nastanjeni (odgovor 1a) ili da ste se upravo doselili (prije 30. septembra) da bi tu živjeli, da bi mogli popisati i ostale, koji se onda popisuju kao trenutno odsutni (dakle odgovor 1 b)!


 
 
Isto je važno da izjavite (ako vas ko pita) da ste stigli u BiH prije referentnog datuma odnosno 30. septembra jer se presjek stanja pravi sa tim datumom.
 
Ostale članove domaćinstva (ako su odsutni u inostranstvu) popisujete prema primjeru u slijedećem linku, znaći kao trenutno odsutno lice (dakle, odgovor 1b na pitanje 1).
 
 
Molimo vas da ovu informaciju proslijedite svima za koje znate da putuju u BiH kako bi popisali svoju imovinu i familiju. 
 
U slučaju da popisivač odbije popisati vas ili odsutne članove domaćinstva možete prijaviti to na Call Centar Agencije za statistiku 070 300 900. 
 
Ukoliko je dovoljan broj prijava, popisivači koji opstruiraju popis će biti suspendovani i neće dobiti naknadu za popis a vi ćete dobiti novu priliku da popišete svoje ukućane. SVAKA PRIJAVA JE JAKO VAŽNA!!! 
 
 
(goBiH.ba/popis2013)

 




Komentari: 1
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano