Istraga iz Švicarske o nestanku miliona eura dovela do Lagumdžije!?
27.6.2013. u 16:36 | Komentari: 0
Istraga iz Švicarske o nestanku miliona eura dovela do Lagumdžije!?
"BOŠNJAČKI INSTITUT"

Švicarsko pravosuđe dosadašnje nalaze istrage o nestanku miliona eura Bošnjačkog instituta iz Sarajeva, zadužbine Adil-bega Zulfikarpašića, prikupilo je u sedam registratora, a u jednom od njih se nalaze i podaci o angažmanu predsjednika Upravnog odbora Instituta Zlatka Lagumdžije.
"Slobodna Bosna" objavila je da se iz razgovora sa tužiocem da naslutiti da je prva na listi osumnjičenih za nestanak novca Jasmina Bešlagić, unuka Zulfikarpašićeve sestre, piše "Glas Srpske".
 
Nakon što su Bošnjačkom institutu u Cirihu u novembru prošle godine blokirani svi računi, zadužbina Zulfikarpašića u BiH ostala je bez dotoka sredstava. Kako bi pokušali riješiti finansijske probleme zadužbine, u Švicarskoj su nedavno boravili direktor Bošnjačkog instituta u Sarajevu Amina Rizvanbegović-Džuvić, potpredsjednik UO Faris Gavrankapetanović i sekretar Mirsad Kurtović.
 
U istrazi u "predmetu Bošnjački institut" barata se cifrom od nekoliko desetina miliona eura vrijedne ostavštine koja je nestala. Za sprovođenje svega što je Zulfikarpašić ostavio testamentom zaduženo je Vijeće protektora Bošnjačkog instituta u kojem su Lagumdžija i vlasnik građevinskog preduzeća "Butmir" iz Sarajeva Husein Hasibović, prenosi "Glas Srpske".
 
(goBiH.ba/GS)



Komentari: 0
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano