Pogledajte šta sve donosi Samsung Galaxy S4
12.2.2013. u 15:55 | Komentari: 20
Pogledajte šta sve donosi Samsung Galaxy S4
Novosti na tržištu telefona

Odavno već internetom kruže glasine o Galaxy S4, prema kojima bi ovaj hardverski "brutalan" telefon trebao donijeti brojne nove tehnologije kada je u pitanju upravljanje telefonom.

 

Ove godine će se na tržištu ove godine pojaviti nekoliko modela pametnih telefona koji će konkurisati za najbolji smartphone u 2013. godini. Tako je Sony već predstavio model Xperia Z, uskoro bi trebali saznati što će donijeti HTC-ov M7 o kojem se toliko priča posljednjih mjeseci, velika su očekivanja i od nove Nokijine Lumije koja bi trebala imati kameru visoke rezolucije, a glasine kažu da će ovo biti godina u kojoj će Apple predstaviti dva ili tri nova modela iPhonea.
 
Vjerovatno najviše pažnje privlači nadolazeći Samsungov model Galaxy S4 - posljednje informacije kažu da bi ga ova kompanija mogla predstaviti sredinom marta, dok bi se već u aprilu mogao nabaviti na europskom tržištu, a iako iz Samsunga ne žele govoriti o novitetima koje bi njihov novi telefon mogao donijeti, brojne dosadašnje glasine kažu da će novi Galaxy donijeti neke zanimljive i revolucionarne opcije.
 
Na web stranici geeky-gadgets.com kažu da će se ovim telefonom moći upravljati pomicanjem samog telefona i pokretima prstiju iznad ekrana - bez da se dodiruje sam ekran. Jedna od primjene takve tehnologije jest da, kada telefon zvoni, korisnici ne bi trebali pritisnuti (virtualnu) tipku za javljanje, već bi samo trebali prisloniti telefon na uho i na taj način aktivirati dolazni poziv.
 
Navodno bi na Galaxyju S4 trebalo biti omogućeno i pokretanje prstiju iznad ekrana, baš kao što to sada imaju neki Sony telefoni.
 
Pominje se da bi ovaj telefon trebao imati i nove tehnologije koje je Samsung patentirao poput Eye Pausea i Eye Scrolla.
 
Za sada se ne zna tačno o čemu je riječ, no na blogu GSM Arene kažu da je riječ o tehnologijama za praćenje očiju koje reaguju na pogled korisnika prema ekranu pa tako ako on makne pogled s videozapisa telefon će automatski pauzirati video, odnosno telefon će sam pomicati stranice i sadržaj prema dole kada korisnici pročitaju cijelu stranicu tako da neće morati sami skrolati po ekranu i okretati stranice.
 
Hardverski najjači telefon na tržištu
 
Ovo bi trebao biti jedan od najjačih telefona na tržištu koji će (navodno) imati Full HD ekran dijagonale pet inča, radit će na 1,8GHz osmojezgrenom procesoru, imat će 2GB RAM-a, kameru rezolucije 13MP te 16, 32, odnosno 64 GB prostora za pohranu podataka.  
 
 (goBiH.ba)Komentari: 20
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Revolucija u transportu: Iz Dubaija u Abu Dhabi za samo 12 minuta


  • Prodavači vam ovo nikada neće reci: Pokvario vam se TV pod garancijom, znate li šta možete tražiti?


  • Koristite Viber? Nakon ovoga vjerovatno ćete ga izbrisati


  • Anonymousi: Sada idemo u Bosnu i Hercegovinu, proglašavamo rat svim teroristima


  • GOOGLE VAS SNIMA: EVO GDJE DA PRESLUŠATE I OBRIŠETE SVE ŠTO STE REKLI


Najčitanije

Komentarisano