SAOPŠTENJE ZA JAVNOST SDA MOSTAR
18.11.2016. u 19:45 | Komentari: 2
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST SDA MOSTAR
Mostar

Prenosimo u potpunosti saopštenje za javnost SDA Mostar Pokušaj pompezne proslave propale Herceg-Bosne, jasno je ukazao na razloge dugogodišnje političke krize u Mostaru.  
 
Političari i stranke, koji svoj uzor vide u projektu presuđenom pred Haškim sudom, sigurno nemaju viziju Mostara kao grada za sve njegove građane, bez obzira na nacionalnu pripadnost, već žele oživjeti svoj nikada ugasli projekat Mostara kao "stolnog grada", neke nove tzv. Herceg-Bosne.
 
Kićenje Mostara zastavama Herceg-Bosne i RH, vatromet sa Huma pored križa u "slavu" propalog projekta, te izjave kako je Herceg-Bosna, "model koji se treba slijediti", uz skandalozno veličanje presuđenih ratnih zločinaca, nisu ništa drugo do jasan dokaz stvarne politike, koja se vodi i kojoj se teži.  
 
Sve ostalo je priča za naivne i podobne.  
 
SDA Mostara je odavno prepoznala politiku oživljavanja Herceg-Bosne i njene ciljeve i baš zato ne želi pristati na Mostar u kojem bi svi oni, koji nisu Hrvati, bili građani drugog reda. Bošnjaci Mostara i Hercegovine su dobro zapamtili kakva se politika vodila pod okriljem Herceg-Bosne i sigurno neće dopustiti da se jedan ovakav projekat ponovi u bilo kojem obliku.  
 
Mostar, kao nekakav "stolni grad" nas svakako ne zanima, ali nas zanima moderan, evropski i decentralizovan grad po mjeri svih njegovih stanovnika, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost.  
 
SDA Mostara se nada i da će posljednji događaji u Mostaru konačno "otvoriti oči" i najvišim predstavnicima međunarodne zajednice, kako bi se i oni na pravi način uključili u rješavanje problema, kojem su i sami dijelom doprinijeli.
 
Gradski odbor SDA Mostar
 
(goBiH.ba)

 




Komentari: 2
Nadimak:
Komentar:

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano