Prva predsjednička debata u SAD-u: Žustra rasprava Clinton i Trumpa o terorizmu
27.9.2016. u 8:48 | Komentari: 0
Prva predsjednička debata u SAD-u: Žustra rasprava Clinton i Trumpa o terorizmu
SAD

Dva predsjednička kandidata u SAD-u Hillary Clinton i Donald Trump u sinoćnjoj prvoj debati imali su poprilično žustre nastupe, a najviše su se sukobili na pitanjima vezanim za terorizam i zapošljavanje.

Optužbe Donalda Trupma da Hillary Clinton ne posjeduje temperament potreban da bude predsjednica države, prvu predsjedničku debatu su preusmjerile u napade lične prirode.
Hillary Clinton je Trumpa optužila da odbija platiti državne poreze.
"Obračun" u New Yorku je gledalo 100 miliona ljudi, što je možda najgledanija debata u historiji, piše BBC. Tokom ovog duela, kandidati su, osim o terorizmu i zapošljavanju, govorili o svojim predsjedničkim kvalitetima, o porezima, o rasnim tenzijama, o Baracku Obami, o nuklearnom naoružanju.
Trump je počeo debatu prilično uzdržano, ali kako je odmicala, počeo je iznositi različite optužbe na račun Hillary Clinton, dovodeći između ostalog u pitanje njenu izdržljivost zbog upale pluća. Ona mu nije ostala dužna te je ustvrdila da je Trump rasista. Ona je Trumpa oslovljavala sa Donald, dok je on nju nazivao sekretarica Clinton.
Debata je održana šest sedmica uoči predsjedničkih izbora u SAD-u. Utrka za Bijelu kuću je poprilično izjednačena, a sinoćnja debata izazvala je veliku pažnju svjetske javnosti.

 




Komentari: 0
Nadimak:  
Komentar:  

Najnovije

  • Robotički tim Bosne i Hercegovine trenutno na 1. mjestu u svijetu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi FGC2021


  • Čestitka povodom dana državnosti BiH


  • Evropska sedmica robotike obilježava se u Mostaru u saradnji Visoke škole LOGOS CENTAR i CERIT-a


  • Robotičkom timu iz Bosne i Hercegovine odlazak na olimpijadu upitan zbog novca


  • Premijera filma "Plavo srce" okupila čuvare rijeka na brani Idbar


Najčitanije

Komentarisano